Taisyklės

Namų aludarių konkurso "Baltijos puta 2022" taisyklės

Organizatoriai

 1.1 Konkursą „Baltijos Puta 2022“ (toliau – Konkursas) organizuoja  „Pajūrio aludarių klubas“ (toliau – Organizatoriai).

 1.2 Renginiu siekiama plėsti Lietuvos namų aludarių bendruomenę, supažindinti visuomenę su alaus vartojimo kultūra bei pristatyti įvairius alaus virimo metodus ir stilius.

 1.3 Prireikus Organizatoriai gali keisti Konkurso taisykles.

 1.4 Konkurso data – 2022 m. vasario 5 d. 14:00 val.

 1.5 Konkurso vieta – Viešbutis „Amberton Green Apartments“, M. Valančiaus g. 1, Palanga.

1.6 Oficiali Konkurso kalba – lietuvių, tačiau Konkurso dalyviai ir teisėjai bendrauja jiems patogiomis kalbomis. Į lietuvių kalbą neverčiama teisėjavimo kortelė ir kategorijų bei stilių pavadinimai.

 1.7 Konkursas rengiamas remiantis BJCP sistema.

DALYVIAI

2.1 Dalyvauti gali tik namų aludariai ar jų grupės, gaminantys alų nekomerciniais tikslais.

2.2 Aludaris privalo užsiregistruoti aludarių registracijos sistemoje http://competition.baltijosputa.lt

2.3 Dalyviui alaus pateikimo į konkursą dieną turi būti sukakę 20 metų.

ALAUS PATEIKIMAS

3.1 Alus turi būti išvirtas (pagamintas) paties dalyvio asmeniškai ar grupėje.

3.2 Alus negali būti išvirtas alaus gamybos licenciją turinčiame bravore.

3.3 Konkurse varžysis tik šių stilių atstovai (pagal BJCP 2015 stilių gaires): 9C. Baltic Porter, 13C. English Porter, 20A. American Porter, 27A. Historical Beer (Pre-Prohibition Porter), 15B. Irish Stout, 15C. Irish Extra Stout, 16A. Sweet Stout, 16B. Oatmeal Stout, 16C. Tropical Stout, 16D. Foreign Extra Stout, 20B. American Stout, 20C. Imperial Stout, 35A. Specialty Porter or Stout (Brett, Mixed-fermentation, fruit, SHV, Seasonal, Smoked, Wood-aged, etc.).

3.4 „35A. Specialty Porter or Stout“ kategorijoje užregistruoto alaus bazinis stilius PRIVALO būti porteris arba stautas. Registruojant tokį alų BŪTINA nurodyti bazinį stilių ir aprašyti kuriai „specialty“ rūšiai alų priskiriate (BJCP 2015 kategorijos 28-34).

3.5 Dalyvio registruojamų alų skaičius nėra ribojamas.

3.6 Alus turi būti registruotas registracijos sistemoje http://competition.baltijosputa.lt

3.7 Alaus registracija sistemoje leidžiama nuo 2022 m. sausio 1 d. iki 2022 m. sausio  29 d.

3.8 Registracijos mokestis už vieną Konkursui pateiktą alų yra 5 Eur.

3.9 Registracijos mokestis gali būti sumokėtas tik pavedimu į  Baltijos Puta banko sąskaitą LT787300010170165267. Laukelyje „Gavėjas“ nuroryti: Emilijus Ivanauskas. Mokestis turi būti sumokėtas iki 2022 m. sausio 29 d. imtinai.

3.10 Minimalus alaus kiekis: 2 x 0,5 litro buteliai, arba 2 x 1 litro buteliai, arba 4 x 0,33 litro buteliai.

3.11 Ant kiekvieno butelio privalo būti užklijuota etiketė, kurią gausite užregistravę alų sistemoje.

3.12 Alus į taisyklėse nurodytas pristatymo vietas turi būti pateiktas nuo 2022 m. sausio 24 d. iki 2022 m. sausio 29 d. imtinai.

Alaus pristatymo vietos

Gero Alaus Parduotuvė KAUNAS
Griunvaldo g. 18, Kaunas (šalia PPC „Akropolis“)
8 670 94480
Darbo laikas: I-VI 10.00–20.00, VII 10.00-15.00

Gero Alaus Parduotuvė KLAIPĖDA
Kūlių vartų g. 7, Klaipėda (Švyturys Brewery)
8684 94442
Darbo laikas: I-VI 10.00–20.00, VII 10.00-15.00

Gero Alaus Parduotuvė VILNIUS
Kauno g. 30, Vilnius
8 684 94443
Darbo laikas: I-VI 10.00–20.00, VII 10.00-15.00

Alaus vertinimas

5.1 Alaus vertinimas vyks 2022 m. vasario 5 d. „Amberton Green Apartments“, M. Valančiaus g. 1, Palanga.

5.2 Konkursui pateiktas alus bus vertinamas pagal BJCP 2015 aprašytas stilių gaires.

5.3 Konkurse teisėjauja patys namų aludariai bei kviestiniai kompetetingi alaus ekspertai. Visi Konkurso teisėjai privalo užsiregistruotis registracijos sistemoje http://competition.baltijosputa.lt

5.4 Laimėtojų nustatymo taisyklės:

5.4.1 Priklausomai nuo registracijų kiekio, visi alūs bus suskirstyti į keletą teisėjavimo sesijų, pagal artimus stilius.

5.4.2 Sesijose alus bus vertinamas pildant specialią elektroninę alaus kortelę.

5.4.3 Du geriausiai kiekvienoje sesijoje pasirodę alūs patenka į finalą.

5.4.4 Finalo teisėjai bendru sutarimu išrinks geriausiųjų trejetuką, vertinimo kortelės finale nėra pildomos.

informacija, Rezultatai, apdovanojimai

6.1 Visa oficiali informacija apie Konkursą skelbiama svetainėje www.baltijosputa.lt 

6.2 Viešai bus paskelbti tik prizininkų duomenys. Kiti rezultatai bus skelbiami nuasmeninti (alaus numeris, surinktas taškų skaičius ir užimta vieta).

6.3 Vertinimams pasibaigus vyks Konkurso prizininkų apdovanojimai. Bus apdovanotos trys aukčšiausios finale išrinktos vietos. Apdovanojimų metu taip pat gali būti išdalinti ir papildomi organizatorių ar rėmėjų prizai.

Konkurso alaus stiliai

35A. Specialty Porter or Stout

organizatorius

prizų steigėjai